Startpagina

Filosofie

Tarieven

Informatie

Route

Contact

Vrije tarieven in de mondzorg
Per 1 januari 2012 is er sprake van een drie-jarig experiment "Vrije prijzen in de mondzorg." De overheid wil meer transparantie en wil mondhygiënisten de mogelijkheid bieden om onderscheidend, klantgericht en innovatief te handelen. U als patiënt krijgt op deze manier de keuze om de zorg te kiezen die het beste bij u (en uw budget) past.

De oude UPT-codes zijn vervallen en worden vervangen voor prestatiebeschrijvingen die voor de zorgnemer beter leesbaar zijn. U vindt deze codes op de volgende pagina's.

Deze codes worden voorgeschreven door het Ministerie van Volksgezondheid; iedere tandarts en mondhygiëniste in Nederland gebruikt ze. Met deze codes kan uw verzekeraar bepalen wat wel en wat niet vergoed wordt. Dit is ook afhankelijk bij wie u én hoe u verzekerd bent. Wij adviseren u zelf contact op te nemen met uw verzekeraar.

Bij mondhygiënistische behandelingen wordt er onderscheid gemaakt tussen het ziektebeeld gingigivitis en parodontitis. Een screening (DPSI) op de halfjaarlijkse controle of een rechtstreeks bezoek bij de mondhygiëniste bepaalt in welke categorie u valt. Na de nodige uitleg ontvangt u een behandelvoorstel. Voor bedragen uitkomend boven de € 150 ontvangt u een kostenbegroting.

Volgende Pagina