Startpagina

Filosofie

Tarieven

Informatie

Route

Contact

C112

Preventieve voorlichting en/of instructie standaard
Preventieve voorlichting en/of instructie standaard. Het geven van voorlichting of instructie, toegesneden op de desbetreffende patiŽnt. De prestatie heeft een behandelduur van minimaal 10 minuten.

€ 20

C114

Preventieve voorlichting en/of instructie uitgebreid
Het geven van uitgebreide voorlichting of instructie, toegesneden op de desbetreffende patiŽnt. Voorbeelden hiervan zijn het kleuren van de plaque, het vastleggen van de plaquescore, het geven van voedingsadviezen, het afnemen van een voedingsanamnese en het geven van voorlichting over het afleren van (een) negatieve gewoonte(s). De prestatie heeft een behandelduur van minimaal 20 minuten.

€ 40

C124

Consult voor evaluatie van preventie
De prestatie omvat het (weer) kleuren van plaque, het (weer) vastleggen van de plaquescore en het bijsturen van de (begeleiders van) de patiŽnt in eerdere instructies. De prestatie mag uitsluitend in rekening worden gebracht in een zitting volgend op de prestatie uitgebreide preventieve voorlichting en/of instructie (met code C114).

€ 25

C212

Gebitsreiniging standaard
Het verwijderen van plaque, tandsteen en/of het polijsten van tanden, kiezen, implantaten of prothese.

€ 25

C214

Gebitsreiniging uitgebreid
Het uitgebreid verwijderen van plaque, tandsteen en/of polijsten van tanden, kiezen, implantaten of prothese. De prestatie heeft een behandelduur van minimaal 20 minuten.

€ 45,50

C511

Sealen per element
Het aanbrengen van een beschermend laagje van plastisch materiaal (sealing) op een element. De prestatie betreft tevens het droogleggen, beslijpen, reinigen, polijsten en afwerken van het element. Deze prestatie is niet te declareren in combinatie met een gelijktijdig gelegde vulling (prestatiecodes E111 t/m E114) in hetzelfde element of het beslijpen en fluorideren van het melkelement (prestatiecode C611).

€ 15

C611

Beslijpen en/of fluorideren melkelementen
Het beslijpen of toegankelijk maken (slicen) van het gat in een element (caviteit), het behandelen van het carieuze dentine (tandbeen) met cariŽsconserverendemiddelen en/of het aanbrengen van een beschermlaag, het fluorideren van het
melkelement en het vastleggen en monitoren van de cariŽslaesie. Deze prestatie is bedoeld als preventieve maatregel, ter voorkoming van verdere voortschrijding van het carieuze proces (gaatje). Deze prestatie is inclusief de communicatie met
of voorlichting van de ouders.

€ 25

C811

Fluoridebehandeling boven- en ondergebit
Het aanbrengen van fluoride of chloorhexidine op boven- en ondergebit. Deze behandeling is uitsluitend bedoeld als preventieve maatregel voor de gehele boven- en onderkaak. Deze prestatie is niet van toepassing bij het aanstippen van ťťn of enkele tanden of kiezen: dit valt onder de prestatie probleemgericht consult (code A211) of periodieke controle (code A111). Indien slechts ťťn kaak wordt behandeld moet de helft van het tarief worden gedeclareerd.

€ 22

C821

Medicinale behandeling per element
Een behandeling met medicijnen uitsluitend bedoeld voor toepassing onder het tandvlees (subgingivaal), zoals een lokaal antibioticum. Deze prestatie is niet bedoeld voor het lokaal aanstippen van ťťn of meerdere tanden of kiezen met fluoride, chloorhexidine of iets dergelijks, zoals wordt gedaan bij bijvoorbeeld een gevoelige tandhals.

€ 75

Nevenstaande tarieven zijn geldig tot 1 maart 2012 en onder voorbehoud van typefouten.

Vorige Pagina

Volgende Pagina